U bent hier: Zorg20.nl > 39100525 nursing 2.0 - deel 9 slideshows
25
mei

Nursing 2.0 - deel 9: slideshows

Irene de Swart {fotos} {/fotos}

Er moeten er vele, vele zijn: presentaties over verpleegkunde en verzorging. Zoek er via Google op en je vindt er een paar. Maar er zullen er nog genoeg zijn die op pc’s en usb-stickjes blijven staan. En alleen op congressen, workshops en lezingen getoond worden. In sommige gevallen logisch en prima, want het kan om gevoelige informatie gaan. Maar in sommige gevallen: een gemiste kans. Met sites als Prezi en SlideShare kun je je presentaties (maken en) online zetten en delen met de hele wereld. In dit laatste deel van mijn nursing-2.0-reeks, gebaseerd op het Webicina-overzicht: de slideshows.

Webicina zet negen slideshows op een rij. Van handige presentaties over procedures (bijvoorbeeld over bloedtransfusie) tot een presentatie met tips voor studeren. Het lastige van slideshows blijft dat ze vaak een praatje erbij nodig hebben. Webicina heeft daarom zelf ook alleen de presentaties op een rij gezet die redelijk goed zonder dat praatje te volgen zijn. Ik ben zelf op zoek gegaan naar dergelijke Nederlandse presentaties over verpleegkunde en verzorging. Die zijn er. De een grafisch gelikter dan de ander. De een inhoudelijk sterker dan de ander. Hieronder bied ik een overzicht van het Nederlandstalig aanbod. Het is een selectie uit presentaties van (vooral) SlideShare en Prezi. Presentaties die alleen op de websites van de makers staan, heb ik niet meegenomen. Let er ook op dat een paar presentaties wat verouderd zijn. Ik wil hier echter op een rij zetten wat de mogelijkheden van SlideShare en Prezi zijn. Ervaar zelf de kracht van deze media:

Tip
Bij steeds meer congressen worden sprekers opgeroepen om hun presentaties op SlideShare te zetten. Laatst bij een congres geweest? Of het juist gemist en erg benieuwd naar de inhoud? Zoek er eens op binnen SlideShare!

Nursing 2.0
Lees ook mijn andere blogs uit de nursing-2.0-reeks (en bekijk natuurlijk ook het Webicina-overzicht!):
1. Bloggen
2. Podcasts
3. Community’s
4. Twitter
5. Wiki’s
6. Filmpjes en kanalen
7. Applications

Tags:  nursingslidesharesocial mediaverpleegkundeverpleegkundigezorgzorg 2.0

Reacties

Reageer zelf op dit bericht